Aktivnosti u IV mjesecu 2011.godine 2.5.2011.

Počele su pripreme i radne aktivnosti na Slovačkoj etno kući u Željanskoj ulici u Lipovljanima. Vrijedni članovi MS Lipovljani potrudili su se u više navrata svojim radnim doprinosom pokrenuti dio malih poslova, vezanih na uređenje vlastitog imanja i objekta. Tako je najuporniji Mato Bednar sa dvojicom mladih članova Ivicom Turas i Kristijanom Sudra, počistio i uklonio sve nepotrebno unutar objekta, te solidno starom ciglom prekrio pod na vanjskom trijemu. Goran Krajči je sa Tomislavom Ječmenica izradio drvene bočne letve uz crijep na kosinama krovišta. Ugovoreni su naredni radovi na unutarnjem i vanjskom žbukanju kuće, elektroinstalacije, te izrada podova. Sve će to biti u punom jeku radova, kada kroz mjesec dana očekujemo najavljenu posjetu i obilazak Veleposlanika Republike Slovačke u RH gospodina Romana Supeka. Isto tako, stručni uvid i nadzor nad djelom radova izvršit će djelatnici Kysuckog Muzeja v Čadci, koji dolaze koncem mjeseca svibnja.

Upravni odbor je u proteklih mjesec dana na 3 radne sjednice razmatrao i dogovorio slijedeće:

  • radovi na objektu SLOVAČKA ETNO KUĆA nastavljaju se, sukladno odobrenim financijskim sredstvima za 2011.g.
  • pripremaju se 2 tiskana izdanja MS Lipovljani (Monografija 15 godina rada i Foto monografija na temelju crno bijelih negativa na staklu)
  • ugovara se gostovanje u Slovačkoj za KUD LIPA i PD LIRU, koncem mjeseca svibnja.

Počele su i pripreme za ovogodišnje Lipovljanske susrete, gdje očekujemo kroz bogat program i naš doprinos afirmaciji slovačke manjine i lipovljanske kulturne i životne sredine.

Više o radu mladih kroz kulturni amaterizam u kratkom pregledu nastupa KUD Lipe i PD Lire:

Nastupi KUDA LIPA u travnju 2011.

  1. 02.04. 2011. Piljenice promocija knjige Đure Vidmarovića i Katrine Brkić- organizacija ogranka Matice hrvatske Kutina i Lipovljani te Udruge žena Mlinarice iz Piljenica. Tamburaši KUDa LIPA glazbenim dijelom uveličali su predstavljenje dviju knjiga.
  2. 16.04.2011. Biciklijada- obilježavanje dana planeta Zemlja- nastup tamburaške skupine KUDA LIPA na gumenoj brani u Piljenicama pri dočeku biciklista. Program su organizirali Turistička zajednica grada Kutina , partner u organizaciji bila je Turistička zajednica Općine Lipovljani.
  3. Veliki petak- Uskrsno bdijenje sa čitanjem prigodnih tekstova u izvedbi članova KUD
  4. Maruševec- 29.04.2011. Nastup starije i tamburaške skupine KUD LIPA- Pjesme i plesovi Moslavine- Na Ilovoj tijoj vodi…

MPZ LIRA- Pjevanje muke na cvjetnici, veliki četvrtak, petak i subota, te uskrsno bdijenje na veliki petak.

Članovi KUD Lipa i Mješovitog pjevačkog društva Lira marljivo uvježbavaju svoj program za najavljeno gostovanje u Slovačkoj (Bratislava, Chorvatski Grob, Devinska Nova Ves). Prije toga, već u subotu, 07.svibnja 2011.g, na Detskej folklornej prehliadky u Miljevcima, uz pratnju tamburaškog sastava Lipe, nastupit će najmlađi članovi KUD Lipa sa slovačkim programom.

(jk)

This website is brought to you by Quasargaming.com's online Fruitautomaten games such as Speelautomaten and Gokautomaten.