Posjeta slovačkoj izložbi u Knjižnici i čitaonici u Lipovljanima 23.3.2023.

Još ovaj tjedan, točnije do ponedjeljka 27. ožujka, svi zainteresirani mogu pogledati radnim danom reprezentativnu izložbu koju je Veleposlanstvo Slovačke republike u RH priredilo u čast 100.-te obljetnice Čehoslovačke besede u Lipovljanima. To su u četvrtak, 23.03. iskoristile tri skupine učenika Osnovne škole, koji uče slovački jezik po modelu C. Na čelu s profesoricom Jelenom Dejanović dvadesetak je učenika sa zanimanjem pogledalo na 11 velikih panela izložbu „Ovo je Slovačka“.

Nakon uvodne prezentacije ravnateljice Knjižnice i čitaonice Marite Štelma, profesorica je s učenicima održala radni nastavni sat. Nakon toga učenici su upoznati i sa zavičajnom zbirkom pod nazivom „Soba Josipa Kozarca“, a Matica slovačka je na kraju počastila sve s izvrsnim sladoledom u obližnjoj slastičarnici. Dio je to opsežne planirane višegodišnje suradnje članova Matice slovačke i Vijeća slovačke manjine Općine Lipovljani s našom osnovnom školom na približavanju jezika i kulture Slovačke njenim potomcima u ovoj sredini. Time se pretpostavlja zadržati sadašnja razina zainteresiranosti za učenje slovačkog jezika u školi u Lipovljanima, iznad 20 učenika. Kako je to izgledalo pogledajte u slikama: (jk)

This website is brought to you by Quasargaming.com's online Fruitautomaten games such as Speelautomaten and Gokautomaten.