Prva turistička grupa u Željanskoj ulici 28.5.2012.


I to smo dočekali! U suradnji sa poduzetnim ogrankom Matice hrvatske Kutina, slovačku su etno kuću poželjeli vidjeti članovi Povijesnog društva Koprivnica, u pratnji uglednih prof. dr. Agneze Szabo i prof. dr. Dragutina Pavličevića iz Zagreba. Subotnje popodne, 26. svibnja 2012. godine, mali konvoj vozila i autobusa doveli su u prvo turističko razgledanje slovačke etno kuće u Lipovljane. Naši dugogodišnji prijatelji Dragutin Pasarić iz Kutine i Zlatko Heršak iz Zagreba, pronašli su nas bez mnogo lutanja po lipovljanskim sokacima. Neobičnu skupinu vozila u tako maloj uličici, dočekali su, kako to i dolikuje, pred ulazom u dvorište kuće, vodstvo MS Lipovljani: Josip Krajči, Branko Vincent, Marica Tisaj i Anđelka Štelma.

Uz prigodne riječi dobrodošlice koje je uputio predsjednik društva Josip Krajči, o dugogodišnjoj suradnji dviju matica, pa i u međunarodnim okvirima, biranim je riječima dopunio Dragutin Pasarić, a zatim i Zlatko Heršak, te prof Dragutin Pavličević. Gostima su zatim domaćini pokazali dosadašnje uređenje unutrašnjosti kuće, a pozornost su izazvale razne slovačke i hrvatske knjige, brošure, kalendari- sve što je bilo gotovo jedno stoljeće uredno pohranjeno u ovoj kući. Uz malo osvježenje i ugodan prijateljski razgovor, dvorište slovačke kuće spontano je preplavila lijepa podravska pjesma, kao znak zahvalnosti Povijesnog društva Koprivnica svojim novim prijateljima iz Matice slovačke Lipovljani. Čudesno! (jk) (slike…)
This website is brought to you by Quasargaming.com's online Fruitautomaten games such as Speelautomaten and Gokautomaten.