Keď sa ruža rozvijala u Zokovom Gaju 04.11.2023.

U prigodi 20 obljetnice postojanja, mala ali vrijedna Matica slovačka u Zokovom Gaju bila je domaćin ovogodišnjem festivalu slovačke pjesme i glazbe u RH. Nakon pozdrava domaćina i predsjednika Saveza Slovaka Mirka Vavre, festival je otvorio zamjenik Veleposlanice Slovačke republike Zdenko Galbavi. Pored petnaestak gostujućih skupina, lipovljansku maticu je ove godine mješoviti pjevački zbor LIRA predstavio sa potpuno novim repertoarom.

Pod ravnanjem prof. Franje Rodića šesnaest pjevača je prvo izvelo zahtjevnu pjesmu „Cudzina“, zatim „Žiadna mamka nevie“ i „Slovensko moje“. Ponosni smo što smo ove godine kroz brojne nastupe LIRE u zemlji i inozemstvu, doprinijeli afirmaciji i podizanju ugleda ne samo Matici slovačkoj, već i Lipovljanima. Neka to bude i poticaj svim zainteresiranim pjevačima, prvenstveno mladima, u našoj sredini, jer LIRA je univerzalni zbor za prvu ligu! A da je tomu tako, svjedoči i poziv za još jedan nastup na predbožićnom koncertu u prosincu u Osijeku.(jk)

This website is brought to you by Quasargaming.com's online Fruitautomaten games such as Speelautomaten and Gokautomaten.