Matičari pripremaju kuću za otvorenje 19.7.2013.

Kako je bilo na radnoj akciji u subotu?
Pogledajmo zajedno: desetak vrijednih ljudi za tri sata napravi više, nego što se u subotu 13 07 2013 planiralo.

Uređenje kuće i prostora oko nje, u narednih mjesec dana, još će u nekoliko navrata biti aktualno, a sve sa ciljem da zablista na sam dan svećenog otvorenja za Lipovljanske susrete  2013 (24.08.2013. u 17,00 h).  Akciju su svojim radom u pripremi i izvedbi podržali: Vlado Turas, Mato Zubak, Anđelka Štelma, Marica Tisaj, Branko Vincent, Vinko Krajči, Jure Klišanin, Josip Žilka, Većeslav Ribar, Zlatko Knižek i predsjednik Josip Krajči. Nakon temeljitog čišćenja unutarnjih prostora, izvršeno je čišćenje i uređenje oko temelja kuće,te zaštita drvene ograde. Obzirom da su grubi građevni radovi na samom objektu pri kraju, u narednih mjesec dana nastojat će se postaviti ulične turističke info oznake, a u izradi je isto tako i mali prospekt o etno zbirci.

Sa osobnim doprinosom vrijednih aktivnih članova Matice slovačke Lipovljani, napravili smo ove godine veliki korak naprijed. Slijede, nevezano na formalno otvaranje Slovačke etno kuće za LS 2013, popravci i rekonstrukcija drvenih dvorišnih objekata, te njihovo djelomično izmještanje unutar kupljene zemljišne čestice. Kada se sve pomalo uredi, bit će to još jedan zanimljivi sadržajni doprinos živopisnoj Željanskoj ulici, nova kulturna vrednota na lipovljanskoj turističkoj ponudi i očuvani povijesni trag  obitelji slovačkih doseljenika sa početka XX. vijeka u ove krajeve.(jk)

This website is brought to you by Quasargaming.com's online Fruitautomaten games such as Speelautomaten and Gokautomaten.