Skupština potvrdila program i vodstvo Matice za novo razdoblje 25.02.2017.

Održavanjem ovogodišnje redovne izborne godišnje Skupštine, članovi Matice slovačke Lipovljani, zaokružili su razdoblje od 20 godina vrlo uspješnog, obnovljenog rada svoje udruge. Na godišnjoj Skupštini izabrali su novo čelništvo udruge, na čelu s Josipom Krajčijem, a svim članovima koji su pokrenuli rad Matice slovačke Lipovljani uručili su vrijedna priznanja.

  Redovnu izbornu Skupštinu Matice slovačke Lipovljani otvorio je Josip Krajči, dosadašnji predsjednik udruge, pozdravivši članove i goste, uz najavu prigodnog programa. Slovačke pjesme zapjevali su članovi mješovitog pjevačkog zbora ‘Lira’, a pjesme i recitacije izveli su učenici Osnovne škole Josipa Kozarca, koji uče slovački jezik. Dječja skupina KUD-a ‘Lipa’ je otplesala nekoliko plesova, uz pratnju svojih tamburaša, a zajedno s njima, kao malo iznenađenje večeri, veselu slovačku pjesmu otpjevala je i odsvirala Megi Živanović, članica Matice slovačke iz Međurića.

Redovnu izbornu Skupštinu vodila je Jozefina Kranjčec, uz članove voditeljstva Vjekoslava Kubrana i Sonju Mokry, a zapisničarka je bila Marica Tisaj.

 Izvješće o vrlo bogatom jednogodišnjem radu, uvježbavanju i nastupima, gostovanjima, sudjelovanju na manifestacijama Saveza Slovaka u Hrvatskoj i ostalim aktivnostima, u ime Upravnog odbora pročitala je tajnica Marica Tisaj. O financijskom poslovanju u prošloj godini izvješće je podnijela blagajnica Anđelka Štelma. Ukupni prihod tijekom prošle godine Matica slovačka Lipovljani imala je u iznosu od 126.482 kune, a ukupni rashod od 118.966 kuna. Za ovu godinu kroz programe i projekte planiraju ostaviti gotovo 220.000 kuna prihoda.

 Članovi Skupštine su bez rasprave usvojili izvješća o radu i financijskom poslovanju, a prihvatili su i Plan rada i financijskog poslovanja za 2017. godinu.

  Potom je dana razrješnica dosadašnjim članovima Upravnog i Nadzornog odbora Matice slovačke Lipovljani, koji su u protekle 4 godine vodili udrugu, a predloženi su novi članovi čelništva. Jednoglasno, prijedlog članova Upravnog i Nadzornog odbora, s jasno naglašenim prijedlogom za pojedinu funkciju je usvojen pa je za predsjednika Matice slovačke Lipovljani ponovno izabran Josip Krajči. Za potpredsjednika je izabran Zlatko Štrban mlađi a za tajnicu Marica Tisaj. Za članove Upravnog  odbora MS Lipovljani izabrani su Vlado Turas, Tomislav Hepner, Željko Čiž i Većeslav Ribar. U Nadzorni odbor izabrani su Blaženka Krajči Jamić, Robert Ivanec i Jozefina Kranjčec, a za rizničarku u slijedeće 4 godine izabrana je Anđelka Štelma.

 Na kraju redovne izborne Skupštine, na uspješnom radu, odličnom poslovanju i brizi da se sačuva slovačka kultura i jezik, Matici slovačkoj Lipovljani čestitali su mnogi gosti Skupštine, među njima i Mario Ribar, načelnik općine Lipovljani. Pohvalio je uspješan rad, ali i istakao primjernu suradnju koju je ostvarila Općina Lipovljani i Matica slovačka, kao udruga pripadnika slovačke nacionalne manjine.

  Nakon završnog obraćanja Josipa Krajčija, starog, novog predsjednika Matice slovačke Lipovljani, svim pokretačima ponovnog rada Matice slovačke, od prije 20 godina, uručena su prigodna priznanja, a Ivan Hudec i Branko Vincent proglašeni su još i počasnim predsjednicima Matice slovačke. (dsmetko)

This website is brought to you by Quasargaming.com's online Fruitautomaten games such as Speelautomaten and Gokautomaten.