Večer jezika i kulture nacionalnih manjina 08.06.2018.

Koncem svake školske godine lipovljanska škola na hvalevrijednoj završnoj priredbi posebnu pozornost posvećuje najmlađim učenicima manjinskih jezika. Suradnja sa OŠ Josipa Kozarca u Lipovljanima otvara lipovljanskim udrugama široke mogućnosti napretka za Čehe, Ukrajince, pa tako i Slovake, na unapređenju i zaštiti manjinske kulture već od školskog uzrasta.

Upravo se to vidjelo na završnoj školskoj priredbi pod nazivom VII. Večer jazyka a kultury narodnich menšin, održanoj u petak 8.lipnja 2018. godine u centralnom holu škole.  Program koji su pripremile učiteljice sa učenicima na češkom , ukrajinskom i slovačkom jeziku, bio je sa puno entuzijazma i poleta izveden pred najzahtjevnijom publikom, a to su roditelji, učitelji i školski prijatelji. Profesorica Jelena Dejanović sa 18 učenika koji uče slovački jezik i kulturu, pripremila je nekoliko kratkih recitala i veoma zapažene plesne točke koju su učenici popratili otpjevavši temu poznate slovačke narodne pjesme Na Kráľovej holi. Programu su pored nastavnog osoblja i roditelja nazočili i čelnici Češke besede Općine Lipovljani, Ukrajinskog kulturno prosvjetnog društva Karpaty, te predsjednik MS Lipovljani Josip Krajči. Na kraju programa ravnateljica škole se posebo zahvalila i Matici slovačkoj Lipovljani na ovogodišnjoj dobroj suradnji i nesebičnom doprinosu udruge u ostvarivanju nastavnih i van nastavnih programa, sa pozivom da se još poveča brojnost djece za učenje slovačkog jezika, jer je to i u interesu same škole zbog ostvarivanja rezultata u međunarodnom projektu Erasmus +, pod nazivom Zajedno u različitosti. (jk)

This website is brought to you by Quasargaming.com's online Fruitautomaten games such as Speelautomaten and Gokautomaten.