Večer nacionalnih manjina u Osnovnoj školi J Kozarca u Lipovljanima 13.06.2019.

U Lipovljanima se ne može pogriješiti, odazovete li se pozivnici i dođete u osnovnu školu na manjinski program. Tradicionalno krajem školske godine profesori i učenici koji tijekom godine uče slovački, češki i ukrajinski jezik, ugodno nas iznenade programom koji je kolaž pjesme, plesa, jezičnih i govornih točki a sve na ukrajinskom, češkom i slovačkom jeziku.

Ovom su programu u četvrtak 13. lipnja 2019.g. u gledalištu nazočili roditelji djece, profesori i učenici, predstavnici i čelnici manjinskih udruga, a sve je na početku pozdravila ravnateljica škole Mirjana Faltis. Za predani rad i rezultate na kraju školske godine stižu i ocjene, a one govore koliko se dobro učilo, istakao je načelnik Općine Nikola Horvat u svom pozdravnom obraćanju. Uz dosta treme i velike koncentracije učenici su pokazali kroz nastup svoje domete, a učiteljice slovačkog, češkog i ukrajinskog jezika i kulture bile su spokojne tek kada je sve uspješno okončano. Velik dan za sve njih! Pored 27 mlađih i starijih učenika predmeta slovački jezik i kultura, program su izveli i najmlađi članovi Matice slovačke Lipovljani, koji su kroz rad u KUD Lipa i u pratnji tamburaša stekli zavidnu lakoću scenskog nastupa. Učenici su nakon folklornog programa u radionicama prikazali pojedinačne vještine u zadanim formama. Čestitke svima, a učiteljici slovačkog jezika Jeleni Dejanović hvala za ovu školsku godinu, uz poziv da od jeseni još povećamo interes za učenje slovačkog jezika i kulture! Matica će dati svoj doprinos tome cilju.

This website is brought to you by Quasargaming.com's online Fruitautomaten games such as Speelautomaten and Gokautomaten.