Započeli radovi na štaglju u dvorištu Slovačke etno kuće u Lipovljanima 03.10.2015.

U tijeku je rekonstrukcija drvenog objekta štaglja u sklopu dvorišta Slovačke etno kuće u Željanskoj ulici u Lipovljanima. Prema projektu obnove koji je izradio naš član Roman Ovad dipl ing arh, ovlašten za  projektiranje ovakvih i objekata zaštićene graditeljske baštine, dio radova na temeljnim stopama sa stabilitetom i zamjenom dotrajale krovne konstrukcije izvodi tvrtka Krovosan iz Slatine.

slika Štagalj

Cilj je do kraja godine obnoviti konstruktivne drvene djelove i štagalj obiti novom daščanom oplatom. U sklopu prostora bivšeg plevnjaka predviđen je i dvostruki suvremeni sanitarni čvor, što će po završetku radova iduće godine omogućiti uporabu unutrašnjosti štaglja za kulturna i turistička događanja koje Matica već održava u sklopu svoga dvorišta uz kuću.

Svoj su doprinos radnom akcijom dali i matičari u subotu 03.10.2015.g. na uređenju gradilišta štaglja i dvorišta Slovačkog etno doma.
Desetak matičara je u jednodnevnoj akciji prionulo slaganju drvene građe i odvozu bespotrebnog drvenog otpada. Akciju su pripomogli: Ivan Hudec, Josip Žilka, Branko Vincent, Josip Krajči, Vlado Turas, Vojo Hojdanić, Antun Tisaj, Željko Čiž, Ankica i Zlatko Dudaš, te Jure Klišanin. (jk)

sl a

sl b

sl c

sl d

sl e

sl f

sl g

sl h

sl i

sl j

sl k

sl L

sl m.

This website is brought to you by Quasargaming.com's online Fruitautomaten games such as Speelautomaten and Gokautomaten.