DNĺ SLOVENSKEJ KULTÚRY 2017 RIJEKA-nastup LIRE i LIPE 02.09.2017.

MS Lipovljani je na poziv MS Rijeka u subotu, 02.09.2017. sa članovima zbora LIRA i folklorne družine KUD LIPA gostovala u Rijeci i Kraljevici na tradicionalnim Danima slovačke kulture 2017.

U sklopu bogatog višednevnog programa, sa otvaranjem nekoliko prigodnih izložbi, prezentacijom slovačke kulture, suvenira i gastro ponude na otvorenim štandovima u Rijeci i svečanim prijemom za goste i uzvanike,pored domaćina je u folklornom programu nastupilo i nekoliko prijateljskih društava iz Slovačke i Mađarske. MS Rijeka ovim programom na konkretan način daje doprinos i obilježavanju 1. rujna-Dan Ustava Slovačke republike.

Cijeli ugođaj je umnogome pokvarilo izrazito kišovito, gotovo olujno vrijeme tih dana. No, pjevači Lire, te glazbeni i plesni dio Lipe nisu posustali, a i vrijeme se baš pred nastup poljepšalo. Već nakon dolaska i malog razgleda kulturnih znamenitosti starog djela Rijeke, sve nas je ugodno iznenadio objed na usidrenom brodu u riječkoj luci, a zatim odlazak prema sunčanoj Kraljevici i nastup na otvorenoj pozornici na rivi uz more u pozadini i prijeteći dekor oblaka iz pravca Učke i Cresa! Bilo je tu štandova, suvenira i praženjina, krumpirovih placki ili polesniaka, ugodnog ćaskanja uz pokoje piće na terasi i obavezni bis Lipinih tamburaša na šetnici uz more, a nakon vrlo dobro prihvaćenog nastupa zbora i folklorne družine, nekolicina upornih se uspjela i okupati u moru. (jk)

 

This website is brought to you by Quasargaming.com's online Fruitautomaten games such as Speelautomaten and Gokautomaten.