Godina velikih planova MS Lipovľany 28.02.2018.

Matičari u Lipovljanima su nakon kraćeg zimskog predaha odlučili početi sa pripremama za realizaciju ovogodišnjeg programa rada. Održane su i godišnje skupštine pridruženih udruga LIPE i LIRE, te su počeli stizati i poneki odgovori iza zatvorenih natječaja za dodjelu sredstava za ovu godinu.

. Stoga su na zajedničkom sastanku Upravnog i Nadzornog odbora MS Lipovljani dominirale teme, kako operativno pripremiti vremenik postupanja na ključnim aktivnostima: nastavak građevinskih radova u dvorištu Slovačkog etno doma, završetak fumigacije i zaštite drvenih predmeta i djelova etno zbirke, početak pripreme dvojezičnog kataloga o zaštićenom kulturnom dobru, priprema za nastupe na slovačkim smotrama i festivalima, suradnja sa školom u Lipovljanima oko uključivanja u podizanje kvalitete i raznovrsnosti sadržaja vezanih na učenje predmeta Slovački jezik i kultura, zajedničko obilježavanje 95. obljetnice početka organiziranog rada Československe besede u Lipovljanima, te tijekom narednih mjeseci obilazak i pomoć starijim i bolesnim članovima Matice slovačke Lipovljani.                                                                                                Nakon prikaza izvršenih inventura i zaključka, da je udruga u 2017. godini uspješno izvršila sve svoje programe, Nadzorni i Upravni odbor prihvatili su završni iskaz financijskog i materijalnog poslovanja udruge za prošlu godinu, te ga uputili skupštini Društva na usvajanje. Također, u prigodi  proglašene Europske godine kulturne baštine 2018.godine, matičari će u Lipovljanima također doprinijeti glavnom sloganu Europske godine kulturne baštine, koji glasi: „Naša baština: spoj prošlosti i budućnosti” (više o tome na: https://europa.eu/cultural-heritage/about_hr(jk)

This website is brought to you by Quasargaming.com's online Fruitautomaten games such as Speelautomaten and Gokautomaten.