Godišnja Skupština Matice u Lipovljanima 07.12.2019.

U subotu, 7.prosinca 2019.godine održana je i posljednja ovogodišnja programom predviđena aktivnost članova Matice u Lipovljanima. Matičari su na svojoj redovitoj godišnjoj Skupštini usvojili vrlo ambiciozan Program rada i Financijski plan za 2020. godinu. Podršku imaju u brojnom, odanom i već dobrano pomlađenom članstvu, a u kulturnom amaterizmu potporu kao i do sada, daju mješovito pjevačko društvo LIRA i KUD LIPA, koji su ujedno večeras svojim nastupom uveličali Skupštinu.

Na samom početku, kako to i doliči, svi su nazočni zajedno s zborom LIRA otpjevali hrvatsku, a zatim slovačku himnu. Nakon nekoliko prigodnih adventskih slovačkih pjesama, Lira je ustupila pozornicu najmlađim plesačima LIPE koji su s radošću i lakoćom izveli nekoliko svojih plesnih točki uz pratnju tamburaškog sastava. Gost večerašnjeg programa bila je  muška pjevačka skupina ORAVA iz Matice slovačke Međurić, otpjevavši nekoliko starih slovačkih narodnih pjesama uz vlastitu glazbenu pratnju.

Potom je predsjednik Matice Josip Krajči, otvorio službeni dio Skupštine, pozdravivši sve nazočne članove i prijatelje Matice, uz napomenu da je tijekom večeri, putem slikovne prezentacije predočen cjelokupan pregled ostvarenih, akcija, nastupa, putovanja, pojedinih projekata i statistika web stranice Matice slovačke Lipovljani. Skupštinari su prihvatili jednoglasno dvije težišne točke, a to je usvajanje Programa rada, koji je detaljno izložio predsjednik, te Financijskog plana za 2020. godinu, čiji je prijedlog podnjela Anđelka Štelma, rizničarka Matice. Potporu zajedničkom programu za iduću godinu svojim su istupima dale Marica Tisaj predsjednica KUD LIPA i Nevenka Zorić predsjednica Mješovitog pjevačkog zbora LIRA. Na kraju je na zamolbu prisutnih, pravi slovački „vinš“ izrekao počasni predsjednik Matice slovačke Lipovljani Ivan Hudec uz sveopće odobravanje i dugi aplauz.

Skupština je završila u opuštenom i vedrom raspoloženju s pozivom na skorašnji Božićni koncert manjinskih društava u Lipovljanima. (jk)

This website is brought to you by Quasargaming.com's online Fruitautomaten games such as Speelautomaten and Gokautomaten.