Koncert „Slovaci u adventu“ 17.12.2013.


Tri Matice slovačke (Zagreb, Lipovljani i Međurić) potpomognute sa Predstavnikom slovačke nacionalne manjine Grada Zagreba i Društva hrvatsko-slovačkog prijateljstva, pripremile su i izvele cjelovečernji raznoliki muzički i folklorni program u duhu adventa.

Slik 1

U utorak, 17.prosinca 2013.godine u svečanoj dvorani Palače Matice hrvatske na Strossmayerovom trgu u Zagrebu, pred prepunim gledalištem zagrebačkih prijatelja slovačke kulture, nastupili su redom mješoviti pjevački zbor Lira iz Lipovljana, folklorna skupina „Orava“ iz Međurića i pjevački zbor „Industrogradnje“ iz Zagreba. Sve prisutne je pozdravio i koncert otvorio Martin Machata, predsjednik Društva hrvatsko-slovačkog prijateljstva Zagreb. Uz brojne uglednike, koncert je sa zanimanjem pogledao i slovački veleposlanik Nj.e. Juraj Priputen. Nakon zajedničke izvedbe tradicionalnih adventskih pjesama, izvođači i domaćini su sve goste i uzvanike ponudili sa slovačkim tradicionalnim gostoprimstvom, a lipovljanske pomazanke su za neke bile pravo otkriće.
MS Lipovljani je organizacijom ovoga nastupa u Zagrebu uspješno okončala ovogodišnji plan u području kulturnog amaterizma, a zbor Lira je ovom prigodom već dobio nove pozive za nastupe u Zagrebu. (mt)

Slik 2

Slik 3

Slik4

Slik5

This website is brought to you by Quasargaming.com's online Fruitautomaten games such as Speelautomaten and Gokautomaten.