Na kraju škole: Večer jezika i kulture 11.6.2013.

U utorak 11.lipnja 2013. u 17 sati u Osnovnoj školi Josipa Kozarca u Lipovljanima, održana je Večer kulture Čeha, Slovaka i Ukrajinaca u kojem su sudjelovali učitelji i učenici koji su tijekom godine učili jezike po modelu  C.

Sve prisutne pozdravila je ravnateljica Osnovne škole Lipovljani Mirjana Faltis.    Program je bio namijenjen učenicima, roditeljima, učiteljima , prijateljima i članovima i pripadnicima nacionalnih manjina. Učenici češkog, slovačkog i ukrajinskog jezika nastojali su govorom, pjesmom i plesom što vjernije prikazati kulturu , jezik i običaje nacionalne manjine, čiji jezik uče. Po završetku programa prisutnima su se obratili, svako na svom manjinskom jeziku, Josip Krajči, Mirko Knjižek i Ivan Semenjuk predsjednici Matice slovačke, Češke besede i KPDU Karpati Lipovljani. Zajednički zaključak je potreba za još veće animiranje roditelja i učenika za učenje češkog , slovačkog i ukrajinskog jezika po modelu C.
Naša učiteljica slovačkog jezika prof. Jelena Dejanović sa djecom će raditi i iduće školske godine. (mt)

This website is brought to you by Quasargaming.com's online Fruitautomaten games such as Speelautomaten and Gokautomaten.