Rijeka domačin 31. Smotra slovačkog folklora za odrasle 8.6.2013.

U subotu 08. lipnja 2013. godine u Rijeci je održana 31. Smotra slovačkog folklora za odrasle. Smotri je pristupilo 15 kulturno umjetničkih društava koja su kroz pjesmu i ples prezentirala kulturu i običaje slovačkog naroda u Hrvatskoj. Običaj je da domaćin smotre ugosti društvo iz Slovačke i Hrvatske. Pored društava koje zastupaju Matice slovačke u RH smotru su uljepšali članovi KUDA Staro Brestje(Sesvete) i FS Bystričan iz Slovačke.

Kulturno umjetničko društvo LIPA Lipovljani u pratnji dopredsjednika MS Branka Vincenta, članova Upravnog odbora Ivana Hudeca, Vlade Turasa i Anđelke Štelma, uputilo se na nastup u Rijeku. Lipaši su u pratnji matičara prvo posjetili svetište Majke božje Trsatske ,da bi  uz kraće razgledanje i obilazak crkve i postaja, nastavili prema Lovranu. Upoznavši se sa znamenitostima malog gradića Lovrana, preostalo vrijeme hrabri su iskoristili za kupanje . Nakon zajedničkog objeda, u Rijeku smo prispjeli oko 16 sati.
Članovi KUDa LIPA Lipovljani Maticu slovačku predstavili su dobro izvedenom pjesmom Saga krasy i Šariš polkom. Koreografiju je postavio licencirani voditelj i koreograf Tihomir Krmek, pratnja tamburaška skupina KUDA LIPA voditelj profesor glazbe Franjo Rodić. Povratak u Lipovljane bio je nakon puno lijepih dojmova i utisaka . Iza matičara i lipaša je dobro izveden nastup , čekaju nas novi zadaci i obaveze. Zahvaljujući partnerskoj suradnji sa Maticom slovačkom Lipovljani, članovi  KUDA LIPA ostvarili su  mnoštvo nastupa, afirmirajući zajedništvo i različitost lipovljanske folklorne scene. (mt)

This website is brought to you by Quasargaming.com's online Fruitautomaten games such as Speelautomaten and Gokautomaten.