Nastup na velikoj folklornoj smotri u Zadru 20.05.2018.

Tri dana manifestacije Slovaci Zadru okupilo je sve slovačke matice i folklorne skupine u Hrvatskoj. U ovom velikom kulturnom događaju Maticu slovačku Lipovljani zastupali su pjesmom i plesom članovi KUD Lipa Lipovljani uz podršku nekoliko vrsnih plesača KUD Moslavina iz Kutine. Bio je to trodnevni izlet, prepun zanimljivih programa, prijateljstva i druženja, a nadasve, sunčanog i toplog Zadra.


Udruga Oko Jadrana koja već četvrtu godinu okuplja ovdašnje Slovake i Čehe, bila je domaćin za preko 250 sudionika  folklornog i gastronomskog predstavljanja slovačke tradicije od Iloka, Jurjevca, Miljevaca, Soljana, Jakšića, Lipovljana, Osijeka, Zagreba, Jelisavca, Markovca Našičkog, Radoša, Zokovog Gaja, Josipovca, Međurića i Rijeke.

Na čelu sa Monikom Sunarom Oko Jadrana već niz godina aktivno i uspješno radi na povezivanju Slovaka i Čeha sa Zadrom i Zadranima, kazao je saborski zastupnik češke i slovačke nacionalne manjine Vladimir Bilek koji je u nazočnosti predstavnika grada Zadra i Zadarske županije, otvorio manifestaciju, izražavajući zahvalu domaćinima što su omogućili odvijanje ovog događaja na najreprezentativnijem dijelu Poluotoka i dao prigodu da se upravo na Forumu pokaže što sve slovačka nacionalna manjina u Hrvatskoj njeguje već više od 150 godina.

Za Maticu slovačku i KUD Lipu ovo je bio ponovo jedan zajednički uspješan program, a u slobodnim trenucima nije nedostajalo i upoznavanje sa turističkim sadržajima Zadra i okolice uz poneko kupanje. (jk)

 

This website is brought to you by Quasargaming.com's online Fruitautomaten games such as Speelautomaten and Gokautomaten.