Nastup na VIII. susretima dječjeg folklora 14.04.2018.

Nekadašnje dječje igre, prve dječje plesove i igre koje plešu stariji plesači, uključujući tu i plesove nacionalnih manjina, izvodile su dječje skupine iz 7 kulturnih društava, u subotu, 14. travnja u Lipovljanima. I ove je godine, po 8. puta, održan Susret dječjih folklornih skupina, koji tradicionalno u proljeće organizira Kulturno-umjetničko društvo ‘Lipa’ iz Lipovljana. 

Marica Tisaj, predsjednica KUD-a ‘Lipa’, na početku ‘Susreta dječjih skupina’ toplo je pozdravila sve dječje folklorne skupine i njihove voditelje koji su došli u Lipovljane, kako bi pokazale svoje uvježbane koreografije, a dobre nastupe i uspješan rad tijekom cijele godine na očuvanju kulturne baštine zaželjela ima je Ljiljana Tomić, zamjenica načelnika općine Lipovljani, koja je i otvorila ovogodišnje ‘Susrete’ najmlađih folkloraša.

Nastup na lipovljanskoj pozornici započeli su domaćini. Mlađa skupina KUD-a ‘Lipa’, u pratnji tamburaške skupine izvela je ples ‘Savila se bijela loza vinova’.

Ovogodišnji ‘Susreti dječjih skupina’ u Lipovljanima završili su kako su i započeli – nastupom domaćih plesača. Najmlađa skupina KUD-a ‘Lipa’ izvela je slovačke pjesme i plesove, koje marljivo uvježbavaju u suradnji s Maticom slovačkom.

Svim učesnicima podijeljene su zahvalnice, a organizirano je i zajedničko druženje najmlađih folkloraša u Društvenom domu u Lipovljanima. (tekst i slike ds)

This website is brought to you by Quasargaming.com's online Fruitautomaten games such as Speelautomaten and Gokautomaten.