Prizma u Matici 16.02.2015.

O uspješnom radu vrijednih matičara došla se je osvjedočiti i tv-ekipa manjinskog mozaika PRIZMA sa Hrvatske radio televizije. Nakon susreta i dobrodošlice sa načelnikom Općine Mariom Ribarom i predsjednikom Matice Josipom Krajčijem, napravljen je uvid u rad manjinskih odjela Knjižnice i čitaonice Lipovljani o čemu je govorila Marica Tisaj, iskusna knjižničarka i voditelj ove ustanove.

Povezala je suradnju Matice sa Lipom i Lirom na očuvanju slovačke folklorne baštine, a Ivan Hudec i sam autor nekoliko izdanja iscrpno je govorio o izdavaštvu Matice tijekom proteklih godina.Posebnu su pažnju izborila djeca u OŠ J Kozarca koja uče slovački jezik po modelu C. Nakon što su porazgovarali sa novinarkom Zdravkom Giacometti, zdušno su recitirali na slovačkom jeziku.Snimljen je i dio priloga o Slovačkoj etno kući gdje su o tom projektu kao i cjelokupnom radu govorili Branko Vincent i Josip Krajči. Očekujemo sadržajnu i dobru reportažu! (mt)

Sl ms 1

sl ms 2

sl ms 3

sl ms 4

sl ms 5

This website is brought to you by Quasargaming.com's online Fruitautomaten games such as Speelautomaten and Gokautomaten.