Skupština Matice rezimirala uspješan rad u prošloj godini 21.02.2015.

Subota je bila svečana i radna za stotinjak matičara iz slovačkog djela Lipovljana. Kao i svake godine, članovi su se na redovnoj godišnjoj skupštini osvrnuli na ostvarene dosege u prošloj godini, te  usvojili plan i program aktivnosti za 2015. godinu.

Nakon hrvatske i slovačke himne i pozdravne riječi predsjednika nastupom su oduševili članovi Folklornog društva Orava  Matice slovačke iz Međurića. Posebno dojmljiv je bio solo nastup profesora Roberta  Zgrablića slovačke pjesme „Za tu horu, za vysoku“.  Veliki su pljesak na otvorenoj pozornici zaslužili i naši mali školarci koji su recitirali na slovačkom jeziku.

slika uz naslov

Skupštinu je uspješno i nadahnuto vodila Jozefina Kranjčec uz Ljiljanu Ovad i Josipa Klopčeka, a zapisnik je vodila Marica Tisaj, koja je pročitala prvo pozdravne poruke Skupštini, a zatim opširno izvješće o radu, praćeno prezentacijom slajdovao cjelogodišnjem radu. Ivan Hudec je u ime verifikacijske komisije obznanio da je Skupštini pristupilo 70 od 106 članova. Financijsko izvješće je podnijela Anđelka Štelma, a sukladnost podataka je potvrdio predsjednik nadzornog odbora Društva Željko Čiž.  Nakon što su usvojeni planski dokumenti za ovu godinu, predsjednik Društva Josip Krajči je iznio prijedlog izmjena i usklađivanja statuta sa  zakonskim odredbama, što je jednoglasno prihvaćeno. Slijedili su pozdravne riječi gostiju, Mladena Heruca iz Bratislave, Zlatka Dežđeka, Zlatka Heršaka, Melite Lenička, Nevenke Zorić, Marice Tisaj, te na kraju  Anke Doležal, predsjednice Općinskog vjeća Lipovljani. Završni dio umjetničkog programa ponovo je nastupom otvorio sa dvije slovačke pjesme Robert Zgrablić, a iza toga pjevačka skupina KUD Lipa je izvela nekoliko domaćih napjeva.

Slijedilo je završno zajedničko slikanje svih nazočnih članova i gostiju, pa druženje koje je potrajalo uz bogatu zakusku i laganu muzičku pratnju. I na kraju, Matica je dobila 5 novih članova. (jk)

ms sl 22

ms sl 23

ms sl 24

ms sl br 0

ms sl 1

ms sl 2

ms sl 3

ms sl 4

ms sl 5

ms sl 6

ms sl 7

ms sl 8

ms sl 9

ms sl 10

ms sl 11

ms sl 12

ms sl 13

ms sl 14

ms sl 15

ms sl 16

 

IMG_9464

 

ms sl 17

ms sl 18

ms sl 19

ms sl 20

ms sl 21

This website is brought to you by Quasargaming.com's online Fruitautomaten games such as Speelautomaten and Gokautomaten.