PROMOCIJA KNJIGE TUGE TARLE „ARIADNINA NIT“………….Zagreb 12.9.2012.


Diplomatkinja Tuga Tarle sa službom u hrvatskom Veleposlanstvu u Bratislavi predstavila se u srijedu 12. rujna u Društvu hrvatskih književnika u Zagrebu knjigom „Ariadnina nit“. Pisanje je za autoricu prostor slobode, a diplomacija častan posao, prokomentirala je s voditeljicom književne tribine Ladom Žigom. U svim mjestima radnje koju donose stranice knjige: od zapadne periferije rodnoga Zagreba do čileanskog Santiaga magičnim realizmom u kratkoći, a nadasve jasnoći priče s dozom ironije i humora donosi stvarnost svakodnevnice. To je najkraća poruka koju je u preporuci čitateljstvu uputio književnik i kritičar Boris Perić.

 

 

 

 

 

Osjetilo se to i u odlomku pripovijetke „U službi naroda“ kojega je izvrsno interpretirala sama autorica, dočaravši lik u lokalnoj sredini slavljenog zgubidana s laskavim titulama, a od kojih mu najbolje odgovara šef Instituta za prodaju magle. Predstavljanju knjige, objavljenoj u nakladi Ogranka Društva hrvatskih književnika Rijeka prisustvovali su članovi i suradnici naše Matice slovačke Tomislav Horvat, Zlatko Heršak i Dragutin Pasarić. Tim činom pokazali su zanimanje za književno stvaralaštvo Tuge Tarle, a koju su najčešće susretali u hrvatskom veleposlanstvu u Slovačkoj uz realizaciju hrvatsko-slovačkih kulturnih programa MS Lipovljani. (dp)

This website is brought to you by Quasargaming.com's online Fruitautomaten games such as Speelautomaten and Gokautomaten.