Škola, pandemija i slovački jezik 28.09.2021.

Počela je još jedna školska godina, pod neuobičajenim zdravstvenim okolnostima. Epidemija covid-19 još uvijek prijeti  i svaka zdravstvena mjera ima smisla dok god djeca mogu pohađati nastavu u razredu, a ne sjediti kod kuće u on-line modelu.

U takvim smo okolnostima dobili dopuštenje od ravnateljice škole, da kao predstavnici Matice slovačke i Vijeća slovačke nacionalne manjine Općine Lipovljani, posjetimo nastavu slovačkog jezika i kulture, te malim skromnim poklonima podsjetimo učenike na našu podršku i suradnju s njihovom učiteljicom profesoricom Jelenom Dejanović. Želimo da svih 24 učenika koji ove školske godine (2021./2022.) uče slovački jezik, uspješno savladaju godišnji program, a mi ćemo im, kao i do sada, ponuditi sijaset mogućnosti proširenja znanja o Slovacima i Slovačkoj, što će za njih uključivati i moguće besplatno putovanje idućeg ljeta u Slovačku. Svakom učeniku je darovan pisaći pribor i pokoja čokolada za nastavak suradnje, a prvi poziv da pokažu što znaju, zakazan je već koncem mjeseca listopada u okviru programa Dani slovačke kulture u Lipovljanima. Time članovi Vijeća i Matice ispunjavaju jedan od svojih temeljnih povijesnih ciljeva, očuvanje jezika i kulture lipovljanskih Slovaka. Posjetu su ostvarili: Anđelka Štelma, Vlado Turas, Marita Štelma i Josip Krajči. (jk).

This website is brought to you by Quasargaming.com's online Fruitautomaten games such as Speelautomaten and Gokautomaten.