Slovački zbor Adoremus uveličao slavlje lipovljanskih branitelja 19.10.2014.

U nedjelju, 19.listopada 2014.g. na poziv Matice slovačke Lipovljani, u okviru trodnevnog gostovanja u Hrvatskoj, imali smo prigodu ugostiti slovački mješoviti pjevački zbor Adoremus sa predstavnicima humanitarnog društva “Ferdinand de Martinengo” i predstavnicima Vatrogasnog saveza Slovačke Republike. Po dolasku, gosti su prvo sa zanimanjem razgledali Slovački etno dom, gdje ih je dočekao predsjednik Josip Krajči i mr Tomislav Horvat.

Slika A

U knjizi dojmova, u ime svih predsjednik gostujućeg društva “Ferdinand de Martinengo” g. Peter Kurhajec, između ostalog je napisao:” …Lijepa sunčana nedjelja postala je u našim dušama još ljepšom, kada smo stupili u ovaj slovački dom, koji je svjedočanstvo brižnosti, marljivosti i odanosti ovdašnjih Slovaka prema naslijeđu svojih predaka. S poštovanjem se klanjamo pred našim zemljacima u Hrvatskoj koji ovdje zajedno sa pripadnicima drugih naroda grade svoju sadašnjost i budućnost…”

Pod vodstvom dirigenta Dušana Billa, zbor je pred mnoštvom u crkvi, naizmjence sa domaćim pjevačkim društvom Lira, otpjevao misu, na čast i ponos svima, a u spomen na prvo obilježavanje Dana branitelja Općine Lipovljani. Iza toga je, u malom glazbenom dodatku, izvedeno još nekoliko napjeva. Posebna gošća programa bila je poznata hrvatska sopranistica Lidija Horvat-Dunjko.

Projekt je ostvaren financijskom pomoći Ministarstva kulture Slovačke republike. (jk,foto:d.smetko,i.hudec)

Slika B

Slika C

Slika D

Slika E

Slika F

slika H

Slika I

Slika K

Slika L

Sloka G

This website is brought to you by Quasargaming.com's online Fruitautomaten games such as Speelautomaten and Gokautomaten.