Na stalnoj konferenciji svih Slovaka u Bratislavi 31.10.2014

Kao potpredsjednik Saveza Slovaka, Josip Krajči je koncem listopada 2014. godine uzeo učešće na svjetskoj konferenciji Slovaka sa svojim radom pod nazivom Uplatňovanie práva na vzdelávanie v jazyku a písme národnostnej menšiny-prax a perspektíva”. U sklopu delegacije koja je zastupala Slovake iz Hrvatske bili su još i saborski zastupnik za Čehe i Slovake Vladimir Bilek, predsjednik Saveza Mirko Vavra, dopredsjednica Miroslava Gržinić, tajnica Saveza Slovaka Branka Baksa, kao i ravnateljica Slovačkog kulturnog centra dr.sc. Sandra Kralj Vukšić.

Umetnuta slikaTijekom posjeta Bratislavi održan je i radni sastanak sa predsjednikom Hrvatskog kulturnog saveza u Slovačkoj Radoslavom Jankovićem i Andrejom Solarom zamjenikom ravnateljice Muzeja hrvatske kulture u Devinskoj Novoj Vesi. Tema je bila bolje upoznavanje sa načinom financiranja Muzeja hrvatske kulture , kao i ostale aktivnosti koje ima hrvatska manjina u Slovačkoj. Istaknuta je vrlo pozitivna dugogodišnja suradnja sa Maticom slovačkom u Lipovljanima. Na margini konferencije našu je delegaciju pozdravio i predsjednik centrale Matice slovačke Ing. Marián Tkáč PhD. Na kraju je delegaciju u Bratislavi primila i opunomoćena ministrica u Veleposlanstvu RH u Slovačkoj gospođa Ankica Vlašić, pozdravivši suradnju dvaju saveza i prijateljskih manjinskih udruga u Slovačkoj i Hrvatskoj. (jk)

Slika II

Slika I

This website is brought to you by Quasargaming.com's online Fruitautomaten games such as Speelautomaten and Gokautomaten.