Mrtvi kapitali ponovno tiskani na slovačkome jeziku 04.11.2014.

Narodna knjižnica i čitaonica Lipovljani je u sklopu obilježavanja Mjeseca hrvatske knjige upriličila sa Maticom slovačkom književnu večer u novoj knjižnici. Tema pretisak romana Josipa Kozarca “Mrtvi kapitali” na slovačkome jeziku, u nadahnutom uvodnom izlaganju umirovljenog učitelja Ivana Hudeca, koji je i sam zaljubljenik u Kozarčev književni opus.

UZ NASLOV za vijest o Mrtvi kapitaliMarica Tisaj je na početku uz glazbenu pratnju Antuna Maršona uvela tridesetak zaljubljenika u knjigu, a poseban su pjevački program izveli tijekom večeri članovi folklornog društva “LIPA”. Time je Matica slovačka nastavila afirmirati svoja tiskana izdanja. Isti su dan sa našom knjigom bili upoznati i učenici na susretima u OŠ J. Kozarca u Lipovljanima i OŠ kralja Tomislava Našice. Zahvala ide našim suradnicama u Našicama Ružici Vinčak i Sandri Kralj Vukšić. Slijedi prikaz ovog djela i u OŠ Josipa Kozarca u Josipovcu. Ponosni smo što ova mala knjižica pobuđuje veliki interes ne samo u sklopu učenja slovačkog jezika i kulture, već i kroz literarne sekcije u školama. (jk)

SLIK A

SL B

Slik C

Slika D

Slika E

This website is brought to you by Quasargaming.com's online Fruitautomaten games such as Speelautomaten and Gokautomaten.