Suradnja sa Slovačkim centrom za kulturu Našice 05.12.2022.

Lijepo je kada se na kraju godine ima što pokazati, a još više kad se to podijeli sa suradnicima koji po potrebi daju svaku stručnu potporu u kulturnim aktivnostima Matice. To je nakon posjete u četvrtak 01. prosinca 2022 ravnateljice Slovačkog centra za kulturu Sandre Kralj Vukšić i Tatjane Seničanin, glavne urednice slovačkog mjesečnika Pramen, zajednički stav, mišljenje i preporuka za dalju suradnju. Uz nekoliko izložbi, usluge prevođenja, zajedničke brige o provedbi obrazovnog programa po modelu C (u Lipovljanima trenutno 27 učenika), postoji izrazita potreba stručne potpore u izdavaštvu i obradi etnografske građe.

To su bile teme i sadržaj dogovora predsjednika Matice slovačke Lipovljani Josipa Krajčija s gošćama iz Našica. Domaćin susretu je bila ravnateljica knjižnice Marita Štelma, koja je s ponosom pokazala i knjižni odjel manjinske literature, gdje je preko 200 naslova na slovačkome jeziku. I nedavno su učenici slovačkog jezika s učiteljicom posjetili knjižnicu. Predajom poklona za učenike slovačkog jezika i kulture, završen je kraći radni posjet predstavnica Slovačkog centra za kulturu iz Našica.

This website is brought to you by Quasargaming.com's online Fruitautomaten games such as Speelautomaten and Gokautomaten.