Tradicijska radionica ručnih radova u Lipovljanima 29.11.2023.

Osim dobrih domaćih kolača, u čemu su neke naše članice nenadmašne, ove su jeseni bez puno buke i reklame počele okupljati sve zainteresirane za izradu tradicijskih predmeta domaće radinosti u raznim oblicima i varijantama. To je bio poticaj da se za iduću godinu u Matici slovačkoj Lipovljani i formalno aktivira tradicijska grupa ili Radionica ručnih radova. Materijali i podloge su razni koliko i vještine i kreacije, ali jedno je zajedničko, a to je želja za očuvanjem naše kulturne baštine.

Okvirno je to desetak vrijednih i samozatajnih članica koje ne vole preveliki publicitet, ali će vam rado pokazati sve svoje uratke kao i obiteljsku ostavštinu koju svojom vještinom nastavljaju stvarati. Kako je to izgledalo na nekoliko radionica, vidljivo je iz priloženih fotografija.

Dobar je to poticaj i našoj mlađoj članici Mariti Štelma, koja kaže:

„Uz kreativnu i predbožićnu volju, članice Matice slovačke Lipovljani održale su tradicijsku radionicu ručnih radova u prostoru multimedijalne dvorane Narodne knjižnice i čitaonice Lipovljani.

Svaka od njih pokazala je iznimne vještine u stvaranju ručnih radova, ali i svoju kreativnost. Svi radovi će biti predstavljeni na slovačkom štandu u nedjelju 10.12. u sklopu lipovljanskog Adventa u parku. Vidimo se!“ (jk)

This website is brought to you by Quasargaming.com's online Fruitautomaten games such as Speelautomaten and Gokautomaten.