U slovačkim nošnjama na misu zahvalnosti 14.10.2018.

Na nedjeljnu misu, još u slovačkim nošnjama u rimokatoličkoj crkvi sv Josipa u Lipovljanima nije tako čest slučaj u novije vrijeme. Ipak su mlade članice KUD Lipa u nedjelju 14. listopada obnovile tu nekadašnju tradiciju, prisjećajući starije Slovake na njihovu mladost.,

Inače, svake nedjelje na bogoslužju u Lipovljanima („rana i poldanja misa“) uzme učešće 50 tak vjernika slovačke pripadnosti, a osobitost je još, da su svi mladi ministranti, a ima ih osmero, ujedno učenici i slovačkoga jezika u mjesnoj školi. To dovoljno govori u kakvom duhu odgajamo najmlađi naraštaj. Bilo je to u prigodi mise zahvalnosti za plodove polja, popularno zvane Dane kruha, a ujedno je župnik Tomislav Pavlović ovom misom dao veliki znak zahvalnosti i prilog obilježavanju Dana branitelja Općine Lipovljani. Naše su mlade članice KUD Lipa predvođene predsjednicom Maricom Tisaj nakon mise sudjelovale kroz selo i u procesiji do centralnoga križa na groblju, uz molitvu, čitanja i polaganje i paljenje svijeća. Bio je to lijep gest i podrška mladosti na kojoj gradimo kulturnu i svaku drugu opstojnost u našoj multinacionalnoj lipovljanskoj sredini. (jk)

This website is brought to you by Quasargaming.com's online Fruitautomaten games such as Speelautomaten and Gokautomaten.