Uspješno održana Smotra 11.5.2010.

Smotru je otvorio i uvodno pozdravio predsjednik Matice slovačke Lipovljani Branko Vincent. Program je izvelo 15 ravnopravno zastupljenih skupina sa ukupno 480 učesnika iz Iloka, Markovca, Zokovog Gaja, Jakšića, Jurjevca, Radoša, Međurića, Soljana, Jelisavca, Miljevaca, Josipovca, Osijeka i domaći KUD Lipa.

Kao gosti nastupili su KUD Moslavina iz Kutine i Češka beseda iz Kaptola pored Požege. Mladi su još jednom kroz ples i pjesmu na ponos svojih predaka, pokazali da se itekako njeguje tradicija iz raznovrsne folklorne baštine. To su primijetili i uvaženi gosti, saborska zastupnica Zdenka Čuhnjilova, slovačka konzulica u RH Jana Katerincova, Jan Eštok savjetnik i član Glavnog odbora Matice slovačke u Slovačkoj, načelnik Općine Lipovljani Mario Ribar, kao i svi domaći predstavnici manjina i udruga. Bila je to još jednom prigoda da se zajednički porazgovara o stvarnom položaju i dosezima slovačke kulture na ovim prostorima.
U prepunoj dvorani Društvenog doma višesatni program brojnih vrijednih izvođača bio je vidljiva kruna njihovog marljivog vježbanja.

više slika…

This website is brought to you by Quasargaming.com's online Fruitautomaten games such as Speelautomaten and Gokautomaten.