X. večer jezika i kulture nacionalnih manjina 05.06.2023.

U ponedjeljak, 05.06.2023. u Osnovnoj školi „Josipa Kozarca“ u Lipovljanima, po deseti puta održan je neobično zanimljiv i raznovrstan program. Svečano i poletno bilo je na završnoj priredbi u glavnom holu škole, gdje su učenici i njihove učiteljice slovačkog, češkog i ukrajinskog jezika, predstavili kreativni kulturno umjetnički program.

Ponosni smo kao članovi Matice slovačke i Vijeća slovačke manjine Općine Lipovljani, što je ove školske godine od 60 učenika koji su odabrali manjinske jezike, slovački jezik i kulturu po modelu C uspješno završilo njih 27. Hvala profesorici Jeleni Dejanović i ravnateljici škole Mirjani Faltis! Zgodna je to najava za iduću školsku godinu, kada će po saznanjima, interes za učenje slovačkog jezika i kulture biti još veći. Naša je zajednička obveza pomoći da se kroz školski sustav sve više afirmira slovačka kultura i rad u našoj Matici i lipovljanskoj sredini. (jk)

This website is brought to you by Quasargaming.com's online Fruitautomaten games such as Speelautomaten and Gokautomaten.