Porastao broj učenika slovačkog jezika i kulture 12.10.2023.

Sukladno redovnom programu suradnje s Osnovnom školom Josipa Kozarca, u četvrtak 12.10.2023. predsjednik Matice Josip Krajči i članica Uprave Matice Marita Štelma, obišli su 32 učenika koji ove školske godine uče Slovački jezik i kulturu. Profesorica Jelena Dejanović predaje slovački jezik u razrednoj i predmetnoj nastavi u matičnoj školi u Lipovljanima i jednoj grupi učenika u Područnoj školi Piljenice.

Ponosni na činjenicu da je došlo do znatnog porasta interesa za učenje slovačkog jezika, predstavnici slovačke manjinske zajednice uputivši pismo, pozvali su roditelje da se i sami uključe kako u rad i programe Matice, tako i učenike u mlađu folklornu skupinu KUD Lipa. Nadamo se već iduće subote na Danima slovačke kulture, da će u programu učenici prikazati dio naučenog slovačkog jezika, poručio je predsjednik Josip Krajči. Stoji i ponuda mogućeg studijskog putovanja za najbolje učenike i njihove roditelje iduće godine u Slovačku.(jk)

This website is brought to you by Quasargaming.com's online Fruitautomaten games such as Speelautomaten and Gokautomaten.