Treća Likovna kolonija u Slovačkoj etno kući Lipovljani 13.05.2023.

Po prohladnom vremenu, ali uz veliki entuzijazam svih sudionika, u subotu 13.05.2023. održana je likovna kolonija s ovogodišnjom tematikom Zaštićena kulturna baština tu pored nas. Uz učešće desetak slikara ovu je akciju Matica slovačka Lipovljani ostvarila uz organizacijsku radnu potporu članova sportskog ribolovnog društva Šaran Lipovljani, a program je ostvaren redovnim financiranjem iz sredstava Savjeta za nacionalne manjine RH i Općine Lipovljani.

Članovi Matice, Mladen Krajči i Zlatko Dudaš izvršili su tehničke pripreme prostora za rad u uvjetima kišnog i nepovoljnog vanjskog okružja. Članice Marija Živković, Anđelka Štelma i Slađana Krajči pobrinule su se za kavu i kolače, ne samo mazanke, bili su tu i zgodni suvenir paketići domaćih medenjaka s orasima i paprenjaci s već poznatim otiskom slovačkog grba. Malo truda, ali veliko zadovoljstvo i ponos kada se gostujućim umjetnicima pored suvenira Turističke zajednice Općine Lipovljani, daruje i nešto posebno, a ovi kolači to svakako jesu, jer su pored ostalog, u tradiciji lipovljanske slovačke gastronomije. Pored voditelja kolonije Želimira Šiška, svoje su izuzetno vrijedne radove ove godine domaćinima darovali slikari: Željko Breka, Dijana  Mlinarić-Daić, Marija Božić, Vlatka Vidiček-Dam, Borislav Tutić, Edina Šalić, Mira Ivanković i Darinka Uzel. Svi radovi će biti izloženi na posebnoj izložbi u okviru programa Matice slovačke tijekom ljetnih mjeseci u Lipovljanima. (jk)

This website is brought to you by Quasargaming.com's online Fruitautomaten games such as Speelautomaten and Gokautomaten.