Usvojen plan i program Matice za 2024.godinu 29.12.2023.

Na svom posljednjem ovogodišnjem zasjedanju Skupština Matice slovačke Lipovljani usvojila je jednoglasno Program rada i Financijski plan udruge za 2024. godinu. Tomu je prethodilo detaljno izvješće o izmjenama i dopunama (rebalansu) financijskog plana Matice za 2023. godinu koje je obrazložio, uz grafičke prikaze, predsjednik Josip Krajči. Također je formalno usvojeno i izvješće o radu za 2022. godinu, koja je za Maticu bila također izuzetno uspješna.

Za 2024. godinu predviđeno je devet prijava na različite izvore financiranja, a pored kulturnog amaterizma, gostovanja i organizacije već tradicionalnih manifestacija u Slovačkoj etno kući, iduća godina je u znaku dva jubileja: 140. godina od doseljavanja Slovaka u Lipovljane i 100 godina izgradnje objekta Slovačke etno kuće, koji je sada muzejski prostor. Prvi prigodni događaj je već koncem siječnja u sklopu Noći muzeja u Hrvatskoj, a zatim slijede likovna kolonija, razne radionice, planirani posjeti i obilasci, ljetni program obilježavanja sv. Ćirila i Metoda i mnogo toga još. Nastavlja se suradnja sa partnerskim društvima LIPA i LIRA, te KUD-om Moslavina iz Kutine. Planiran je i stručni posjet u Slovačku sa kulturnim programom učenika slovačkog jezika, u sklopu prijateljske suradnje Općine Lipovljani i partnerskih općina Poruba i Lazany. U 2024. godini Matica slovačka Lipovljani planira značajna tekuća i kapitalna ulaganja u opremu i prostor Slovačke etno kuće. Na kraju Skupštine, za sve ove namjene, izglasana su ukupna planirana sredstva za 2024. godinu u iznosu od 93.363 eura. (jk)

This website is brought to you by Quasargaming.com's online Fruitautomaten games such as Speelautomaten and Gokautomaten.