Bili smo na Danu Europe u Zagrebu 09.05.2024.

Na poziv Veleposlanstva Slovačke republike u Zagrebu, Matica slovačka Lipovljani je 9. svibnja 2024. dobila čast sudjelovati u cjelodnevnom izuzetno bogatom programu u organizaciji  Predstavništva Europske komisije u Hrvatskoj. Danom Europe kojega svake godine obilježavamo 9. svibnja slavi se europski mir i zajedništvo. Za tu prigodu s gotovo polusatnim programom, pripremili su se Kristijan Sudra i Tina Bukovski,sa raznovrsnim repertoarom, a na kraju njihova nastupa na Europskom trgu, izveli su vlastitu autorsku pjesmu „Ako nemaš svoje mjesto…“

Uz brojne visoke goste i državne uzvanike na čelu s predsjednikom Vlade RH Andrejom Plenkovićem sa ministrima, bio je i naš zastupnik za češku i slovačku manjinu Vladimir Bilek, odjeven u slovačku mušku nošnju, da bi kasnije otplesao program sa članovima Matice slovačke Jelisavac. Pored diplomatskih predstavnika veleposlanstava desetak zemalja, na programu je bilo mnoštvo građana. Veleposlanica Slovačke republike u Zagrebu Nj.E. Hana Kovačova, u znak zahvalnosti za impresivan nastup, pozvala je sudionike, matičare iz Lipovljana i Jelisavca na poseban prijem u slovačko veleposlanstvo. Bio je to još jedan znak ugleda koji Matica slovačka Lipovljani ima zahvaljujući izvrsnim prezentacijama svojih domaćih glazbenika i pjevača. Zadovoljstvo prikazanim programom izrazili su kao dio publike i naši dugogodišnji ugledni članovi Tomislav Horvat i Mladen Heruc. Predsjednik Matice Josip Krajči na kraju se toplo zahvalio slovačkoj Veleposlanici Hani Kovačovoj na ukazanom povjerenju da nastupimo na ovako važnom događaju. (jk)

This website is brought to you by Quasargaming.com's online Fruitautomaten games such as Speelautomaten and Gokautomaten.