Godišnja skupština matičara u Lipovljanima 28.12.2018.

U prednovogodišnjem raspoloženju, matičari su u Lipovljanima u petak, 28. prosinca 2018. g. održali svoju godišnju Skupštinu na kojoj su usvojeni temeljni planski dokumenti za 2019. godinu, a to su financijski  plan i program rada Matice i pridruženih društava KUD Lipa i mješovitog pjevačkog zbora Lira. Skupština je također jednoglasno usvojila prijedlog Upravnog odbora MS te je umjesto Većeslava Ribara sedma članica toga tijela postala Sonja Mokri.

Prijedloge plana i programa rada opširno je obrazložio predsjednik društva Josip Krajči, istakavši kao glavne prioritete u narednom godišnjem razdoblju, nastavak rada na pomlađivanju članstva kroz suradnju s mjesnom osnovnom školom, sudjelovanje u svim kulturnim manifestacijama na razini Saveza Slovaka, te sredinom ljeta nastup u Bratislavi na Hviezdoslavovom namestie na festivalu u organizaciji Hrvatskog kulturnog saveza u Slovačkoj. Svim je članovima zanimljiv i program nastavka radova na objektima u sklopu dvorišta Slovačke etno kuće, a u pripremi su i dva knjižna izdanja Matice za ovu, 2019. godinu, dvojezična brošura i drugo prošireno izdanje foto monografije. O financijskom planu udruge govorila je rizničarka društva Anđelka Štelma, a svoj su doprinos prihvaćanju zajedničkog programa dale i Marica Tisaj, čelnica KUD Lipa i Nevenka Zorić predsjednica MPZ Lira Lipovljani. Skupštinu je u ime Općine Lipovljani pozdravio Josip Hudec, a vrlo dojmljiv je bio u svome obraćanju i Dragutin Pasarić u ime Matice hrvatske Ogranak Kutina, inače dugogodišnji matičin suradnik i urednik brojnih knjižnih izdanja u Lipovljanima.  Po iskazanom raspoloženju članova na Skupštini, bit će to dobra i obećavajuća godina. (jk)

This website is brought to you by Quasargaming.com's online Fruitautomaten games such as Speelautomaten and Gokautomaten.