Izabran novi zastupnik češke i slovačke manjine u Sabor RH 15.12.2011.

 

Na netom održanim izborima voljom Čeha i Slovaka u Republici Hrvatskoj u naredne četiri godine, zastupat će nas mladi i poduzetni inženjer agronomije, Vladimir Bilek iz Daruvara.

Čestitamo!
Od svoje mladosti aktivno, pjesmom i plesom, djeluje kroz  kulturno umjetnička društva u Daruvaru na očuvanju čeških, slovačkih i hrvatskih plesova i pjesama. Kao ugledni pčelar, dopredsjednik je Hrvatskog pčelarskog društva i član upravnog odbora Hrvatske poljoprivredne komore. Izabrani je član Vijeća Češke nacionalne manjine Bjelovarsko-bilogorske županije.
U svojoj nastupnoj izjavi ističe:
“Zalažem se za veću suradnju Vlade RH sa Savezom Čeha, Savezom Slovaka i vijećima nacionalnih manjina, te pružanje snažnije potpore u njihovim nastojanjima očuvanja kulturnog i etničkog identiteta češke i slovačke manjine u Republici Hrvatskoj.
Također smatram, da je potrebno preko Ministarstva vanjskih poslova otvoriti veći prostor češkim i slovačkim institucijama u Hrvatskoj za sve oblike suradnje s matičnim zemljama”
Nadamo se da će naš novi zastupnik uspjeti dio i naših inicijativa i projekata, pretočiti u zajednički rezultat. I sa te strane ima našu punu potporu! (jk)

This website is brought to you by Quasargaming.com's online Fruitautomaten games such as Speelautomaten and Gokautomaten.