Jesenja radna akcija matičara 07.11.2020.

Već tradicionalno, koncem jeseni a svakako prije lošijeg vremena, matičari kao pravi domaćini, urede i pospreme svoje imanje. Tako je bilo i u subotu, 07.studenog 2020.godine. Čisti se dvorište, kuća pospremi, u štaglju su ovaj puta bile potrebne vrijedne ruke, jer je od radova tijekom ljeta ostalo sve nekako kao vodom doneseno.

A i dozidana streha ispod koje je krušna peć i suša, nekako su vapile da se i njih isproba. Doduše, nije se pekao kruh, ali je svejedno isprobano ložište, tek toliko da si matičari sami pripreme zakusku. Sunčana subota, preostalo malo toplog vremena za desetoro članova bilo je ugodno druženje i malo radnih obveza. S obzirom na epidemiju covid-19, većini je dobro došlo malo aktivnosti na svježem zraku bez maske. Akciji su se odazvali: Antun Tisaj, Mladen, Ivan i Josip Krajči, Željko Čiž, Tomislav Hepner, Zdravko Živković, Kristijan i Krešimir Sudra, Nikola Zeman, Zlatko Dudaš, a potporu su nam došli dati i Jure Klišanin, te Damir Smetko. Ovom su akcijom članovi Matice završili ovogodišnje programe u dvorištu Slovačke etno kuće sa nadom da će se koncem siječnja iduće godine stvoriti povoljniji epidemiološki uvjeti, kako bi po drugi puta sudjelovali u republičkoj manifestaciji Noć muzeja.

This website is brought to you by Quasargaming.com's online Fruitautomaten games such as Speelautomaten and Gokautomaten.