Lokalne radio postaje o nama 05.11.2020.

U ova teška vremena društvene su aktivnosti, a napose kultura, u drugom planu. Vodi se javna bitka za zdravlje nacije, a gospodarsko stanje je svakim danom sve problematičnije. No, radijske postaje daju prostora i manjinskim programima kojih je trenutno zaista malo. Matica slovačka Lipovljani ima tu sreću da se cjelokupan program ne zasniva samo na kulturnom amaterizmu, već se tu godinama paralelno skrbi i za očuvanje materijalne kulturne baštine, poglavito Slovačke etno kuće, izdavaštvo  je nekako zapostavljeno, ali će ipak do kraja godine biti jedno tiskano izdanje, a tu su i održani Dani slovačke kulture u Lipovljanima.

Sve su to bile teme u polusatnom razgovoru koji je predsjednik udruge Josip Krajči vodio treći puta ove godine, u sklopu emisije „Naši korijeni“ na Radio postaji Novska sa voditeljicom Višnjom Lovrić  Mencej.

U emisiji Mozaik na Radio Moslavini Kutina sa urednicom Gordanom Pelin bilo je dosta tema na okolnosti djelovanja udruge vezano i na netom održane matičine programe u Lipovljanima u epidemiološkim uvjetima, a pored ostalog, osvrt je bio i na tekuću prijavu novih društvenih programa za iduću godinu. Emisiju možete preslušati ovdje (jk)

This website is brought to you by Quasargaming.com's online Fruitautomaten games such as Speelautomaten and Gokautomaten.