Koncertni nastup u Bojnicama za pamćenje 15.07.2022.

Matica slovačka Lipovljani okrunila je ove godine svoje dugogodišnje veze i poznanstva u starom kraju povijesnim pozivom da folklorno društvo LIPA i pjevački zbor LIRA predstave lipovljansko amatersko stvaralaštvo i zajedništvo na ljetnom festivalu u Bojnicama. Kad se dugogodišnje veze i suradnja među poduzetnim ljudima prenese u obostranu želju, onda je jednosatni predvečernji nastup na ljetnoj pozornici bio samo uvertira u dobro osmišljenom trodnevnom programu koji je Matica pažljivo pripremala godinu dana.

LIPA je izvela tri zahtjevne koreografije u tri različite nošnje pod vodstvom koreografa Tihomira Krmeka, uz tamburaški sastav koji je za ovu prigodu pripremio i uvježbao Matija Krmek, a LIRA je, vođena sigurnom rukom prof. Franje Rodića, svojim spletom raznih pjesama u tri navrata također pobrala veliki aplauz pred koju stotinu gledatelja smještenih od stolica do klupa na drugoj strani šetnice.U opuštenom ambijentu uz park i drvored lipa, svi sudionici ovog nastupa uživali su nakon programa u ovom lječilišnom i turističkom gradiću nedaleko Prievidze. Sutradan je bio program obilaska Bojnickog zamka koji je priča za sebe. Uz vodiča i kustosa Erika Kližana i našeg turističkog vodiča Mladena Heruca do podne je premalo vremena za ovako raskošan i bajkovit dvorac, pun kulturno-povijesnih vrijednosti. No, red nastupa-red turizma i objed je zaslužen! (jk)

This website is brought to you by Quasargaming.com's online Fruitautomaten games such as Speelautomaten and Gokautomaten.