Lipovljanska kulturno umjetnička društva na Božićnom sajmu u Varaždinu 23.12.2009.

U subotu 12. prosinca 2009. godine članovi KUD LIPA, Mješovitog pjevačkog zbora LIRA, Matice slovačke, Češke besede i KPDU Karpati Lipovljani u nazočnosti načelnika Općine Lipovljani Marija Ribara, predstavili su se cjelovečernjim koncertom na Božićnom sajmu u Sračincu kod Varaždina.

Koncert je upriličen zahvaljujući Mirku Knjižeku predsjedniku Češke besede Lipovljani i predsjednici Udruge žena Preslica iz Sračinca gospođi Stanki Miko. Članovi udruga osim prekrasnog kulturno umjetničkog programa, predstavili su i dio kulturne baštine i gastro specijalitete Lipovljana.

Program su započeli zajedničkom pjesmom svih sudionika Dobar večer dobri ljudi, nakon toga članovi KUDa LIPA izveli su Pjesme i plesove Slavonije, pratnja tamburaški sastav KUD LIPA, članovi MPZ LIRA izveli su duhovne i svjetovne pjesme na hrvatskom, engleskom i slovačkom jeziku.Pjevačka skupina Češke besede predstavila se duhovnim i svjetovnim pjesmama na češkom i hrvatskom jeziku, KPDU Karpati svoje običaje predstavili su folklornom i pjevačkom točkom. Pjevačka skupina pod vodstvom Marije Poljak prekrasno je izvela duhovne i svjetovne pjesme.Maticu slovačku predstavili su članovi KUDa LIPA plesom „ Žala ja travičku „ i „ Stracila ja bandzeru“ , pratnja tamburaška skupina KUD LIPA. Tamburaška skupina KUD LIPA izvela je splet grčkih pjesama i duhovnu pjesmu U to vrijeme godišta. Koncert je završen zajedničkom pjesmom Radujte se narodi. Voditelj i koreograf KUD LIPA Tihomir Krmek, te voditelj tamburaške skupine, MPZ LIRA, Pjevačke skupine Češke besede profesor Franjo Rodić , ljudi su koji su zaslužni za dobar rad Kulturno umjetničkih društava Općine Lipovljani. U Lipovljane smo se vratili u kasnim večernjim satima puni prekrasnih dojmova i utisaka , jer smo na dostojanstven način predstavili mjesto u kojem živimo i radimo. Posebno nam je bilo drago što je uz nas bio i načelnik naše Općine gospodin Marijo Ribar .

This website is brought to you by Quasargaming.com's online Fruitautomaten games such as Speelautomaten and Gokautomaten.