Najmlađi iz Dječjeg vrtića Iskrica Lipovljani u posjeti Slovačkoj etno kući 03.04.2019

U okviru programa rada sa najmlađima, skupina dvadesetoro djece predvođena  tetama Nevenkom Zorić i Mihaelom Rendulić iz Dječjeg vrtića Iskrica Lipovljani zaputila se u srijedu 03.travnja 2019. godine malo neobično, kroz najkraće uličice i poljskim putem, kroz prirodu i zelenilo, zakucali na vrata Slovačke etno kuće.

Pozdravio ih je predsjednik udruge Josip Krajči i kako to doliči, male goste proveo kroz uređene prostore kuće, štale, radione, štaglja. Dio je djece iz obitelji sa slovačkim prezimenima, tako da je to dodatno motiviralo ovaj susret sa obiteljskom tradicijom predaka. Bilo je tu mnoštvo mudrih pitanja, jer ipak su ovo naša djeca koja odrastaju u nama dragom pitomom seoskom ambijentu, prepunom ovakvim i sličnim okružjem, a tete su se trudile postavljati zagonetna pitanja djeci, uz radostan završetak i igru na cvijetnom travnjaku dvorišta Slovačke etno kuće. Uz malu okrijepu i predah, djeca su provela sunčano dopodne u prirodi, te nakon zajedničkog hvala i doviđenja, laganim korakom se zaputila prema svom vrtiću, jer objed je danas zaslužio svaki od najmlađih posjetitelja slovačkog muzeja u Lipovljanima.(jk)

This website is brought to you by Quasargaming.com's online Fruitautomaten games such as Speelautomaten and Gokautomaten.