Najmlađi “Lipaši” u Dulovcima (Slovačkoj) 25.7.2008.

KUD Lipa na Međunarodnoj smotri folklora za djecu u Slovačkoj.

Mlađa skupina KUDa „LIPA“ na Međunarodnoj smotri folklora za djecu u Dulovcima

Članovi mlađe skupine Kulturno umjetničkog društva „LIPA“ Lipovljani u petak 25. srpnja 2008. otputovali su u Slovačku gdje su sudjelovali dvanaestoj smotri folklora za djecu.Osamnaestero djece prekrasno je izvelo dva plesa: „Žalman“ i „ Vijeme vence vijeme“, koreografiju su postavili Željka Uzel , Viera Hriencova i Martin Levko.

Voditelj mlađe skupine slovačkog plesa je Željka Uzel.

Međunarodna smotra folklora za djecu organizirana ja na nivou Slovačke republike za slovake koji žive izvan granica Slovačke. Djeca iz Lipovljana predstavljala su Slovake u Hrvatskoj. Put je organiziran u suradnji sa Maticom slovačkom Lipovljani i Savazom slovaka u Hrvatskoj.

Osim djece iz Lipovljana Međunarodnoj smotri folklora nazočili su predstavnici slovačke nacionalne manjine iz Srbije  i Rumunjske. Osim gostiju Smotri su nazočili domaći KUD-ovi iz Dulovaca, Nitre, Pještana i Žiline. Članovi mlađe skupine u pratnji voditeljice Željke Uzel, roditelja, predsjednika Matice Slovačke Lipovljani Branka Vincenta i predsjednice KUDa „LIPA“ u Lipovljane su se vratili puni lijepih utisaka u ponedjeljak 28. srpnja u jedan sat i dvadeset minuta.Zahvalni smo Matici slovačkoj Lipovljani na prekrasnoj suradnji.
(M T)

This website is brought to you by Quasargaming.com's online Fruitautomaten games such as Speelautomaten and Gokautomaten.