Naš nastup na „Ruži…“ u Čavlima-Rijeci 05.11.2016

U sklopu godišnjeg programa nastupa u organizaciji Saveza Slovaka, naša je Matica zastupana mješovitim pjevačkim društvom LIRA  i ove godine uspješno nastupila početkom studenog na 18.festivalu „Ked sa ruža rozvijala“ u dvorani doma općine Čavle kod Rijeke.

Prije nastupa, unatoč vrlo kišnom vremenu matičari i pjevači su obišli opatijsku rivijeru i predahnuli uz ručak u Lovranu. Naš zbor je za ovu prigodu izveo četveroglasno vrlo zahtjevne slovačke pjesme: Slovensko, krásna zem, Okrasa slovenskej zeme, Tichá voda do Dunajka padala i pobrao sveopći pljesak. A bili su pored brojne publike nazočni, slovački Veleposlanik u RH Nj.E. Juraj Priputen, naš saborski zastupnik Vladimir Bilek, predsjednik i dopredsjednici Saveza Slovaka u RH Mirko Vavra, Miroslava Gržinićeva i Josip Krajči kao i svi predsjednici matica slovačkih koje su nastupile na ovogodišnjem festivalu. Za MS Lipovljane je ovo bio posebno značajan nastup, jer ćemo za Lipovljanske susrete ugostiti u službenom folklornom programu MS Rijeka, a tjedan dana nakon toga ugovoren je uzvratni nastup KUD LIPA na Danima slovačke kulture u Rijeci. 

This website is brought to you by Quasargaming.com's online Fruitautomaten games such as Speelautomaten and Gokautomaten.