Održan adventski sajam u Lipovljanima 11.12.2022.

Unatoč vrlo prohladnom vremenu, u lipovljanskom je parku i ove godine održan adventski sajam uz učešće svih domaćih udruga. Matica slovačka je za ovu prigodu na svom štandu ponudila pored tradicionalnih pića, domaće kolače prigodno pakirane kao poklon, a moglo se je izabrati i ponešto malih suvenira sa znakom etno kuće. Pripremljen je ove godine i paprenjak s otiskom slovačkog grba kao mogući suvenir u našoj, sada već proširenoj ponudi.

Kolače su za ovu prigodu pripremile Anđelka Štelma i Slađana Krajči, a podršku na štandu i oko njega su dali Mladen Krajči, Kristijan Sudra, Vlado Turas, Ivan i Karlo Krajči. Ovu akciju Matica može smatrati vrlo uspješnom, jer su posjetitelji štanda uz kušanje ponuđenog pića dobrodošlice i kolača donirali vrijedna sredstva za rad naše udruge, na čemu se zahvaljujemo i ovim putem! U bogatom i raznovrsnom programu na maloj su pozornici nastupili pored ostalih, članovi mješovitog pjevačkog zbora LIRA, izvevši slovačku duhovnu pjesmu. Na kraju programa su naši članovi Kristijan Sudra gitara i Tina Bukovski vokal, izveli vrlo nadahnuto autorsku pjesmu “Ako nemaš svoje mjesto”. Organizator ovog hvalevrijednog programa bila je Turistička zajednica Općine Lipovljani.  (jk)

This website is brought to you by Quasargaming.com's online Fruitautomaten games such as Speelautomaten and Gokautomaten.