Ovogodišnja restauracija drvenih predmeta iz zaštićene zbirke 30.10.2020.

Dobra suradnja s Ministarstvom kulture-Konzervatorskim odjelom u Sisku rezultirala je i ove godine završenom obnovom drvenih predmeta iz vrijedne zaštićene zbirke koju čuvamo u Slovačkoj etno kući u Lipovljanima. Restaurator konzervator Pero Čavara napravio je ponovo zahtjevan posao i na prilično oštećenim i stotinu godina starim predmetima, vještom obradom udahnuo novu svježinu i starom drvu dao novi život.

Nakon tri škrinje, kuhinjskog i sobnog namještaja, na red su došli ormari i dio drvenog alata. Uz popratni elaborat, koncem listopada izvršena je primopredaja predmeta u prostoru Slovačke etno kuće u Željanskoj 63, te će sada vrijedne članice ponovo pospremiti i urediti unutrašnji prostor za neku novu prigodu. U izgledu je sljedeće godine  obnova stalnog izložbenog postava, osuvremenjivanje prikaza, izrada prospekta i panoa, u čemu će sudjelovati i vanjski suradnici kustosi Muzeja Moslavine iz Kutine. (jk)

This website is brought to you by Quasargaming.com's online Fruitautomaten games such as Speelautomaten and Gokautomaten.