Radna akcija matičara u Lipovljanima 16.05.2020.

Članovi Matice slovačke u Lipovljanima s olakšanjem su dočekali prestanak rigoroznih zdravstvenih mjera vezanih na pandemiju korona virusa. Tako su već u petak 16.05.2020. iskoristili ugodan proljetni dan, okupivši se nakon dugo vremena u svom dvorištu Slovačkog etno doma, s velikim zadovoljstvom izvršili sve dnevne zadatke koje je postavila uprava Matice, a prije ozbiljnih zahvata u vanjskom i unutrašnjem uređenju.

Predsjednik Matice Josip Krajči i dalje ima čvrstu nakanu provesti što veći dio aktivnosti, čim opće okolnosti vezano na pandemiju i zdravstvene i socijalne uvjete to dopuste: Nismo klonuli duhom, imamo pozitivno ozračje u Matici, a što se i vidjelo na netom održanoj radnoj akciji čišćenja dvora, kuće, bojanja drvenih dijelova trijema i poljodjelskih oruđa. Raduje činjenica da su u sve to uključeni i naši mladi članovi kojih dio uči slovački jezik i kulturu, a rado se popriča slovačkim jezikom s nama starijima. Za svaku pohvalu naši su članovi ovu akciju vrlo ozbiljno i odgovorno izveli. Svi znamo da je savjestan odnos prema slovačkoj baštini zadaća  i naših najmlađih naraštaja. A redom, današnju su akciju izveli i pomogli: Karlo i Ivan Krajči, Krešimir i Kristijan Sudra, Tomislav Hepner, Zlatko Brnušak, Željko Čiž, Vlado Turas, Josip Žilka, Ivana Klišanin, Antun Tisaj, Mirko Fedak, Josip Mokri i Josip Krajči. Cvijeće su prethodno na trijemu postavile Sonja Mokri i Anđelka Štelma. Kako to obično biva na kraju, uz ugodno druženje na otvorenom, jako je prijao lovački kotlić koji je spremio naš član Joco Mokri. (jk)

This website is brought to you by Quasargaming.com's online Fruitautomaten games such as Speelautomaten and Gokautomaten.