Savez Slovaka u RH ima novo vodstvo 01.04.2014.

Na nedavno održanoj redovnoj izbornoj skupštini Saveza Slovaka u RH, pored uobičajenih izvještajnih točki, predloženi su i izabrani kandidati za predsjednika i dva dopredsjednika. Tako je za novog predsjednika Saveza Slovaka u RH u narednom mandatu izabran Mirko Vavra, dipl.ing.el. iz Josipovca Punitovačkog.

Slika 1 u članak

Većinom glasova  Miroslava Gržinić iz Rijeke je izabrana za dopredsjednicu za kulturu (nije prošao Branko Prišč iz Našica), a dopredsjednik za informiranje i školstvo postao je Josip Krajči, dipl.oec. Iz Lipovljana (nije prošao Andrija Kuric). Novoizabrani saziv pozdravili su gosti Skupštine Saveza Slovaka, saborski zastupnik za češku i slovačku nacionalnu manjinu Vladimir Bilek, predseda Úradu pre Slovákov žijúcich v zahraničí  RNDr. Igor Furdík i njegov suradnik Mgr. Ivan Beňo, Ivona Gallova u ime Veleposlanstva Republike Slovačke u Zagrebu, te brojni uglednici i matičari. Dosadašnjem je vodstvu na čelu sa prof. Andrijom Kuricom upućena javna zahvala za osmogodišnji rad u Savezu. MS Josipovac je bila besprijekorni domaćin održanoj skupštini. Delegati iz MS Lipovljani su bili Ivan Hudec, Anđelka Štelma, Vlado Turas i Marica Tisaj. (mt)

Slika 2 ispod txt

Slika 3 ispod

This website is brought to you by Quasargaming.com's online Fruitautomaten games such as Speelautomaten and Gokautomaten.