Slovački etno dom i ljeti prima goste 31.07.2014.

Ne tako davno, pred godinu dana, svečano je otvorena  slovačka etno zbirka u malom domu u Željanskoj ulici 63. U tom razdoblju, u ovo je dvorište došlo preko 300 posjetitelja. Profiliraju se izletničke i turističke posjete, ali ima i pojedinačnih znatiželjnika, što naravno s radošću i ponosom, članovi Matice slovačke Lipovljani prihvaćaju.

Sl 1

Tako je bilo i početkom ovoga ljeta. Prvi obilazak je bio učenika  osnovne škole Popovača područno odjeljenje Voloder. Knjižnica u Lipovljanima  u suradnji s ogrankom  Matice hrvatske Kutina bila je domaćin susretu uz pjesničko stvaralaštvo za djecu zajedno sa učiteljicom Snježanom Kepe i pjesnikinjom Kristinom Kovačić. Zadovoljstvo gostovanjem u ime Knjižnice Lipovljani izrekla je voditeljica Marica Tisaj, ujedno i tajnica MS, a u knjigu dojmova u Slovačkoj etno kući upisala su se sva djeca.

SAMSUNG

Nakon toga jedna svadbena ponuda. Mladi par Igor Željem i Martina Ribar, poželjeli su dio svojih svadbenih trenutaka sa kumovima Hubak i Štiks, ovjekovječiti u našem etno ambijentu.

Sl 3

Sl 4

U prigodi službene posjete Općini Lipovljanima, zamjenica Veleposlanika Slovačke Republike Dr. Hana Kováčová i prvi tajnik Veleposlanstva Boris Petrík, također su sredinom srpnja, uz pratnju domaćina sa zanimanjem obišli i razgledali slovačku etno zbirku. Uz sve pohvale domaćinima o skrbi za materijalnu kulturnu baštinu slovačke manjine, zajedno sa ravnateljicom Slovačkog kulturnog centra Našice dr.sc. Sandrom Kralj, dogovorena je i zajednička izvedba programa “Slovačka zemlja partner Lipovljanskih susreta 2014”.

Kada se prisjetimo da je prošle godine ovdje snimljen i dio filma “Od lana do ponjave”, možemo sa ponosom reći da Slovačka etno kuća živi! (jk)

Sl 6

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

This website is brought to you by Quasargaming.com's online Fruitautomaten games such as Speelautomaten and Gokautomaten.