Slovenčina moja u Markovcu Našičkom 10.11.2018.

Učenici iz OŠ Josipa Kozarca koji tijekom školske godine uče slovački jezik i kulturu, imali su prigodu u Markovcu Našičkom u subotu 10. studenog 2018.g. pokazati dio svoga poznavanja slovačkog jezika na 25. smotri literarno-recitatorsko-dramskih prikaza. 

 

Predvođeni svojom učiteljicom Jelenom Dejanović, šest je učenika scenskim nastupom spremno pokazalo koliko znaju komunicirat na slovačkome jeziku. Kratki skeč su izveli: Lucija Ćosić, Antonija Turas, Klara i Petra Klišanin, Barbara Štiks i Toni Hepner. Organizatori ove tradicionalne smotre su svake godine Savez Slovaka i Slovački kulturni centar u Našicama. Pred gostima i predstavnicima 12 osnovnih škola, smotru je otvorila slovačka konzulica u Hrvatskoj Linda Karašova, naglasivši da je ovaj događaj važan dio razvoja slovačke kulture i slovačkog jezika među mladim generacijama, što predstavlja budućnost očuvanja slovačkih tradicija u Hrvatskoj. Skup je pozdravio i Vladimir Bilek, saborski zastupnik za češku i slovačku nacionalnu manjinu. MS Lipovljani će i dalje podupirati sve školske i vanškolske aktivnosti vezane na učenje slovačkog jezika i kulture. Uskoro ćemo inicirati i podizanje znanja slovačkog jezika kod naših članova! (jk)

 

This website is brought to you by Quasargaming.com's online Fruitautomaten games such as Speelautomaten and Gokautomaten.