Učimo slovački jezik 08.09.2022.

U Osnovnoj školi Josipa Kozarca u Lipovljanima 23 učenika započelo je školsku godinu s nastavnim predmetom “Slovački jezik i kultura”. U tri grupe nastavom su obuhvaćeni i učenici područnih škola Kraljeva Velika i Piljenice. U razrednoj nastavi jezik uči 10, a u predmetnoj nastavi 13 učenika.

Slovaci u Lipovljanima itekako brinu za jezično naslijeđe, koje je iz godine u godinu sve ugroženije. Tako su lipovljanski matičari u četvrtak 08.rujna posjetili školu i učenike. Njima i profesorici Jeleni Dejanović uz male poklone, puno uspjeha zaželjeli su u ime Matice slovačke Lipovljani predsjednik Josip Krajči i član Upravnog odbora Kristijan Sudra. I ovom je prigodom školski pribor i slatkiše osiguralo Vijeće slovačke manjine Općine Lipovljani, te tako na neposredan način podržalo dobru višegodišnju suradnju sa školom, a sljedeći susret je predviđen koncem listopada, kada će učenici nastupiti u programu Dana slovačke kulture u Lipovljanima. (jk)

This website is brought to you by Quasargaming.com's online Fruitautomaten games such as Speelautomaten and Gokautomaten.