Završena rekonstrukcija krovišta na štaglju 21.02.2022.

Matica slovačka Lipovljani i u 2022. godini nastavlja planirane radove na očuvanju vrijednih baštinskih objekata u sklopu dvora Slovačke etno kuće. Unatoč nepovoljnom vremenu za takve radove, uspjeli smo napraviti popravke na krovištu štaglja i zamijeniti crijep. Naime, po ocjeni projektanta i stvarnom stanju krovišta, bilo je neophodno izvesti zahvat, kojim bi se zaštitio unutrašnji prostor štaglja od prokišnjavanja.

Napravljena je priprema i koncem 2021. godine stvorila se mogućnost ovog zahvata. Međutim, kako su nepovoljni vremenski uvjeti priječili do sada otvaranje velike površine krovišta, cijeli se posao otegao do sredine veljače. Na sreću, krov je nad glavom! Radove smo izveli zahvaljujući financijskoj podršci koju smo putem Saveza Slovaka u RH dobili od Ureda za ljudska prava i prava nacionalnih manjina Vlade RH.  Slijedi popravak velikih dvokrilnih vrata na štaglju i manji unutarnji zahvati na drvenoj nosivoj konstrukciji. (jk)

This website is brought to you by Quasargaming.com's online Fruitautomaten games such as Speelautomaten and Gokautomaten.